Proiect: Identitate

  • 0

Proiect: Identitate

Category : Lungmetraj

 

Sinopsis:

 

În a doua jumătate a anilor ’70 ai secolului trecut, un grup de tineri dintr-o țară comunistă din estul Europei hotărăște să înființeze un comitet de inițiativă, pentru a cere respectarea dreptului la libera exprimare și asigurarea libertăților democratice obligatorii. Pentru a curma acțiunile studenților, autoritățile comuniste recurg la diverse metode de intimidare, ajungând să aplice asupra unora dintre ei practici folosite în perioada stalinistă. Unul din studenți însă, mai diplomat și ponderat, reușește să înfrunte mașinăria diabolică a regimului, iar după căderea comunismului încearcă să afle mai multe din ceea ce s-a întâmplat atunci, dar fără succes. Înțelegând că instaurarea democrației mai are de așteptat în această zonă a lumii, el se stabilește împreună cu familia la Paris, unde, ajutat de fostul său profesor de limbă franceză, se angajează la o Corporație Internațională ca translator. Peste ani, revine la înmormântarea fratelui său, care a avut de suferit cel mai mult în urma terorii aplicate de regimul comunist în perioada studenției lor. Se întoarce apoi la Paris, unde publică un roman în amintirea fratelui său, pe care îl lansează la un Târg Internațional de Carte.

Filmul va fi un thriller din categoria peliculei germane ”Viețile altora”/”Das Leben der Anderen”/”The Lives of Others” (2006, r. Florian Henckel von Donnersmarck), premiat cu Oscar pentru cel mai bun film străin.

 

Cum poți sprijini producția filmului IDENTITATE:

 

Varianta 1:

 

Redirecționează 2% din impozitul pe venit (dacă ești salariat), prin completarea formularului 230.

Pașii de urmat:

Contribuabilul iși trece datele de identificare la punctul 1; pe dreapta introduce CNP, mail, telefon; bifează căsuta corespunzatoare la punctul 2; scrie suma care revine redirecționării (dacă nu se cunoaște, ea va fi ulterior calculată de către organul fiscal); la punctul 3 se lasă necompletat; formularul trebuie semnat jos stânga și depus, sau trimis prin postă la Administratia Financiară, în a carei rază aveti domiciliul, incepând cu luna ianuarie 2017, pana la 25 mai 2017. Formularul trebuie completat în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana în cauză). Puteți de asemenea opta pentru varianta scanării formularului completat și semnat și trimiterii lui pe adresa noastră de mail: alternativefilmstudio@yahoo.com. Noi îl vom depune, sau trimite prin poștă la Administrația Financiară în a cărei rază aveți domiciliul.

Formularul 230, cu datele Asociației Alternative Film Studio, poate fi preluat de pe pagina noastră și printat pentru completare.

Puteți încuraja de asemenea, prietenii, cunoștințele, rudele, să completeze la rândul lor acest formular, susținând astfel producția filmului IDENTITATE.

 

Varianta 2:

Poți depune o sumă, la discretia ta, pe contul Asociatiei Alternative Film Studio:
Datele necesare acordării sprijinului pentru acest proiect, sunt următoarele:
Asociația Alternative Film Studio.
Președinte: Mihai Mihăescu
Cod de identificare fiscală: 33536766
Cont bancar (IBAN): RO44BRDE240SV55121272400 deschis la BRD Groupe Societe Generale.

 

Toți spijinitorii, persoane fizice (varianta 1 și 2) vor fi menționați în genericul filmului și se vor aduce mulțumiri la toate întâlnirile cu publicul. Susținătorii vor fi informați asupra mersului lucrărilor la film și de asemenea vor fi invitați la premiera/premierele filmului. Totodată, în cazul în care va fi posibil, vom organiza proiecții în localitățile susținătorilor, fie vor primi în dar câte un dvd.
Persoanele care vor susține proiectul cu suma de minimum 100 RON, vor primi, pe lângă dvd-ul cu filmul, și romanul IDENTITATE, care va fi publicat în următoarea etapă.

 

Varianta 3:

Societățile comerciale pot opta pentru un contract de sponsorizare, pe baza caruia pot redirectiona 20% din impozitul pe profitul datorat, potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere și actualizarea Noului Cod Fiscal în anul 2016 prin Legea nr. 227/2015. În contract se vor specifica modalitățile de promovare a societății dvs, pe care le va aplica Asociația noastră. Conform Art. 21 (4), Titlul II, din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea şi legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) sunt în limita a 5% (la mie) din cifra de afaceri;
b) nu depășesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Cum redirecționezi 20%. Este foarte simplu.
1. Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit.
2. Compania încheie un contract de sponsorizare cu Asociația Alternative Film Studio, iar cheltuielile sunt deductibile.
Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.
Termenul limită de redirecționare a impozitului pe profit este 31 decembrie 2016.

 

Forme de publicitate pe care le poate aplica Asociația Alternative Film Studio, pe baza contractului de sponsorizare:

– găzduirea siglei si a altor materiale ale societății comerciale pe site-ul Asociației Alternative Film Studio, cu ridicarea linkului pe facebook, twitter, google, youtube, etc

– mulțumiri în genericul de final al filmului cu trecerea denumirii societății susținătoare, cât și a siglei acesteia.

– trecerea în afișe, pliante, broșuri, fluturași, etc., la rubrica sponsori, a siglei societății susținătoare.

– banere cu însemnele societății/ societăților susținătoare, instalte în fața cinematografelor și în holul acestora, la spectacolele de gală ale filmului.

– mulțumiri susținătorilor în cuvântul de deschidere în fața publicului, la spectacolele de gală ale filmului.

– mulțumiri sisținătorilor din partea realizatorilor, la emisiuni de radio și televiziune, conscrate lansării filmului în circuit.

– alte forme de promovare: filmulețe de prezentare a societății, clipuri, spoturi, etc.

 

Varianta 4:

 

Semnarea unui contract de sponsorizare între instituția/ societatea comercială pe care o conduceți și Acosiația Alternative Film Studio, în orice etapă a realizării filmului, cu trecerea în contract a acelorași elemente de publicitate, care se regăsesc în varianta 3.

 

Persoanele fizice și juridice susținătoare vor fi invitate la spectacolele de gală și li se vor înmâna câte un dvd.


Leave a Reply